söndag 3 maj 2009

Åppelträd, soffentusiaster och barndop


Helgen var längre än vanligt, men ändå försvann den i ett svisch. Solen har lyst som på beställning, utsvultna på D-vitamin som vi är häruppe.

I helgen har vi sålt bort en gammal soffa som inte längre fick plats i vårt hem. Köperskan, en tämligen ung studentska dök upp i sällskap med en tanig kille. De tänkte bära soffan hem till bergviken där de bodde, tämligen många kilometer bort från oss. Inget fel på det positiva sinneslaget där, men de fick pusta och stånka bara för att komma upp för trappen, så expeditionen avbröts på Kärlekens avrådan! Hihi! Idag kom de tillbaka med ett fordon som kunde transportera bort möbeln!

I lördags var det dax för dop. Vi fick låna bil för att få med oss flickebarnets gåva, det fina äppelträdet! I kyrkan spelade vi och det var så roligt. Akustiken i kyrkor är svårslagen och det var väldigt kul att musicera med Barnmorskan igen. Man kan bara konstatera att vi nog gör det för sällan! Flickebarnet var så förnöjsamt och verkade trivas med uppståndelsen denna dag. Hennes jämlike, en gosse som också skulle döpas denna dag var inte helt nöjd. Kanske magont var hans bekymmer Stackarn. Lilleman sussade sig igenom nästan hela ceremonin. Efteråt blev vi bjudna på väldigt trevligt fika hemma hos föräldrarna i deras underbara hus.

Idag åkte jag på en tur till stallbyn och träffade alla stallflickor. Vi tippade på lotto och blev bjudna på salta katter hemma hos Hofslagerskan. Hennes fina kattor var lite stressade över att ha en liten bebis i sitt hus, då de aldrig träffat på något liknande. Tänka sig, förra veckan skrämde han slag på Farmors hund som inte heller hade träffat nån sån liten människa förut! :)

Senare på eftermiddagen åkte vi på kalas hos 37-åringen. Där var även Fransyskan och det var kul att hinna träffa henne. Hon fick en känlsa av att Lilleman borde heta Robert och det skrattade vi väldigt länge åt. Ingen namnändring är på gång dock! Haha!




Inga kommentarer: