onsdag 10 december 2008

då i vårt mörka hus stiger med tända ljus

Då var den här, den svettigaste tiden om året- luciavecka! I afton har vi haft öppet hus kväll på jobbet med fyra föreställningar. Väldigt roligt och trevligt! Det värsta med alla sådana tillställningar nu när man är gravid är dock alla saker som skall släpas och flyttas! Man känner sig en aning hjälplös när tex pianon skall forslas än hit än dit. Tack o lov för väldigt förstående kollegor som hjälper till utan att man behöver be om det ens. Vad det värmer att ha sådana kollegor! När allt var klart vid 20.30 snåret ger de mej order att åka hem och vila. De fixar tillbaka alla grejor.
Man blir så tacksam att man bara vill gråta. Så gulliga är de!

I morse var vi på föräldrautbildning igen. Den andra träffen av fyra. Idag fick vi se den berömda förlossningsfilmen, lära oss lite andningsteknik samt gå igenom smärtlindring som erbjuds. Dessutom berättade hon om olika komplikationer som kan uppstå. En bra träff.

Igår var det avslutning på mamma vattengympan för denna terminen. Jag måste verkligen säga att det är veckans bästa att få bada i denna varmvatten bassäng och känna sig viktlös. Helt underbart! Nu dröjer det dock en månad till uppstarten nästa år. Hur ska jag klara mej?? Kvinnan som håller i vår träning är barnmorska och igår bjöds det på glögg och pepparkakor efteråt. Två av de gravida som var med på träningen visade sig också vara barnmorskor och vi passade på att ställa alla våra frågor till dem!

Måndagkväll var det hundträning på kronan. Vi är nu tre entusiaster som tränar tillsammans. Väldigt roligt faktiskt. Nu ska vi träffas en gång till innan och sedan tänkte vi pausa lite för juluppehåll. Jag hoppas att vi fortsätter i samma anda efter jul.

Imorgon är det kalixdag och efter jobbet skall jag hem till pianisten och repa lite med henne och violinisten inför fredag då vi spelar på medborgarhuset.

Här hemma doftar nu av hyacint för den första löken har nu blommat! Romantiskt rosa blev det och det gör mej så lycklig! Tänk så lite som behövs!

Inga kommentarer: